Cine sunt cei 5 magistrați care au trecut de probele de concurs pentru Inspecția Judiciară

Exclusivitate

Inspecția Judiciară a dat publicității joi, 11 februarie, numele celor 5 magistrați care au trecut și de ultima probă, cea scrisă, a concursului pentru pentru ocuparea funcțiilor de inspector judiciar, atât în cadrul Direcției de Inspecție pentru judecători, cât și în cel al Direcției de Inspecție pentru procurori. Astfel, la Direcția pentru judecători au trecut probele Tarlion Lorena, Cosma Carmen și Teișanu Florentin, iar la Direcția pentru procurori, Focică Mihaela Florina și Ciocoiu Silviu Vasile.

Concursul a durat 5 luni

În 22 septembrie 2020 au fost puse la bătaie 11 posturi vacante de inspectori judiciari, din care 4 posturi la Direcția de inspecție pentru judecători și 7 la Direcția de inspecție pentru procurori. În 5 noiembrie 2020 a fost publicată Lista finală a candidaților care îndeplineau condițiile de participare. Au fost atunci admiși 7 candidați (din cei 9 înscriși) pentru cele 4 posturi de la Direcția de inspecție pentru judecători și 9 candidați pentru cele 7 la Direcția de inspecție pentru procurori.  După proba de interviu au rămas doar 6 candidați, pentru ca, după proba scrisă, să ajungă la final doar 5. Notele finale ale celor 5 candidați reprezintă suma notelor obținute la interviu și la testarea scrisă.

Inspecția Judiciară numără acum 47 de magistrați

Inspecția Judiciară, formată în prezent din 47 de magistrați, este condusă de judecătorul Lucian Netejoru, care provine de la Tribunalul Giurgiu, iar mandatul său expiră la 1 august anul viitor. Adjunctul lui Lucian Netejoru este procurorul Monica Pleșea, care provine de la PCA Bacău, fiind numit prin Ordinul Inspectorului-şef nr. 145 din 29 decembrie 2020. Mandatul său expiră pe 22 ianuarie 2024. Lista magistraților ce compun în prezent cele două Direcții de inspecție poate fi vizualizată aici.

spot_img

Articole recente

Procesul de 140 milioane de dolari pentru recuperarea „creanței Libia” de la moștenitorii lui Dinu Patriciu, amânat din cauza protestului avocaților

Magistrații Curții de Apel București au amânat, la termenul din 22 februarie 2024, judecarea dosarului în care Statul Român încearcă...

Mai multe articole din aceeași categorie