Justnews.ro

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Tulcea au anunțat săptămâna trecută reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și introducerea în țară de droguri de risc și de mare risc. Doi dintre cei trei bărbați au fost prinşi în flagrant de poliţişti după ce au preluat, în Constanța, un colet de la o societate de transport internațional de persoane și mărfuri.

Pachetul cu aproape 2 kilograme de droguri

Cu ocazia percheziționării coletului, s-a constatat că acesta conținea cantitățile de 940 grame de Cannabis, 200 grame de Rezină de cannabis și 500 grame de amfetamină sub formă de substanță pulverulentă de culoare bej, presată sub formă de bulgări translucizi (MDMA). Procurorii au efectuat apoi o percheziție auto și 3 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Tulcea, la locuințele celor trei inculpați, ocazie cu care au fost identificate cantitățile de 28,3 grame de amfetamină sub formă de substanță pulverulentă de culoare bej, presată sub formă de bulgări translucizi (MDMA), 3 grame de cannabis și 122 de pastile Ecstasy. De asemenea au mai fost găsite: un cântar digital de precizie culoare argintie, două fragmente de staniol pe care se observau fragmente vegetale de culoare verde-oliv cu aspect și miros specific de cannabis, un telefon mobil marca Samsung  Galaxy S9+ și suma de 2.500 lei.

La data de 04.02.2021, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o durată de 30 de zile. Cei trei arestați sunt Gherasim Robert-Iuliu, Ivanov Andrei şi Costache Daniel.

Angajat al Poliției Militare

Surse judiciare ne-au precizat că ultimul dintre cei trei, Costache Daniel, este cadru militar la Poliția Militară din MApN, mai exact la U.M. 1803 H Cataloi. Am solicitat Biroului de Presă al MAPN să ne precizeze dacă numitul Costache Daniel, din localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Tulcea, este ofițer sau subofițer în cadrul MAPN și dacă da, ce grad și funcție are respectiva persoană. Până la publicarea acestui material, nu am primit niciun răspuns.

Pe pagina sa facebook, Costache Daniel se prezintă drept Senior Officer la Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

foto: facebook.com

Alte articole