Justnews.ro

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a informat recent că în cazul a 164 de persoane private de libertate confirmate pozitiv SARS-CoV-2 se asigură tratament specific în Penitenciarele-Spital București-Jilava și Constanța-Poarta Albă, sub îndrumarea structurilor de resort din sistemul public de sănătate. ANP adaugă că persoanele pentru care se emite decizia externării beneficiază, în continuare, de monitorizare medicală în unitățile penitenciare prestabilite. Penitenciarul-Spital București Jilava a fost desemnat încă de la începutul crizei sanitare să asigure gestionarea cazurilor uşoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din rândul persoanelor private de libertate. În această unitate este internat și fostul lider PSD, Liviu Dragnea, confirmat sâmbătă cu COVID-19 după ce s-ar fi infectat de la colegul de cameră din Penitenciarul Rahova.

În schimb, cazurile severe de Covid 19 urmează să fie tratate în cele 16 paturi de la Secția ATI din cadrul Penitenciarului-Spital București-Rahova.  În cadrul secțiilor amenajate pentru pacienții confirmați COVID-19, sunt stabilite circuite funcționale pentru delimitarea zonelor contaminate de cele aseptice, precum și spații pentru decontaminare și echipare/dezechipare. ANP mai precizează că în 10 penitenciare nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate.

În ceea ce privește personalul angajat, ANP menționează că 139 de polițiști de penitenciare sunt, în prezent, confirmați pozitiv SARS-CoV-2 și respectă recomandările Direcțiilor de Sănătate Publică competente. Administrațiile locurilor de deținere au implementat, de asemenea, măsuri specifice de intervenție, nefiind raportate disfuncționalități în derularea misiunilor și activităților curente.

foto: anp.gov.ro

Alte articole