Cei 4 hackeri români care au speriat India

Exclusivitate

4 tineri români sunt urmăriți pentru fraude informatice, la cererea Indiei

Patru tineri români sunt de mai bine de 4 ani dați în urmărire internațională de către autoritățile din India și figurează astfel și în prezent pe lista celor mai căutate persoane din lume întocmită de Interpol. Este vorba de Popescu Onea Mircea Florian, Floreci Bogdan Florian, Constantin Cristian Victor și Ioan Florin.

Cei patru sunt acuzați de falsificare de carduri bancare, înșelăciune, fals privind  identitatea și fraude informatice. Potrivit autorităților indiene, după ce au intrat cu vize turistice în țară, cei 4 s-au deplasat în localitatea Thiruvananthapuram ( capitala statului indian Kerala), după care au montat dispozitive pentru copierea datelor cardurilor de credit pe mai multe bancomate. Odată copiate, datele erau transmise în afara Indiei, unde erau decriptate, apoi copiate pe alte carduri. Cu acest carduri falsificate s-au efectuat apoi mai multe retrageri frauduloase din conturi ale victimelor, în special în metropola Mumbai.

Interpolul face apel la oricine care deține informații legate de cei patru să contacteze imediat cea mai apropiată unitate de poliție.

spot_img

Articole recente

Cum s-a redus, la apel, de 4 ori cuantumul daunelor morale acordate unui funcționar al CJ Ialomița, achitat într-un dosar DNA

În februarie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunțau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale...

Mai multe articole din aceeași categorie