Ce pedeapsă a primit un cărăuș peruan care a încercat să introducă în țară, pe la Otopeni, 5 kg de cocaină

Exclusivitate

La data de 28.01.2023, lucrători din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni au constatat că s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean din Peru. Având în vedere că existau suspiciuni cu privire la scopul real al călătoriei, angajații Poliției de Frontieră au procedat la controlul corporal și al bagajelor cu care intenționa să intre în România peruanul Palomino Angulo Roberth Ivan. Asupra lui s-au găsit 2 pungi sigilate cu o substanță pulverulentă de culoare albă și 5 pungi cu o substanță vâscoasă de culoare maro cu privire la care exista suspiciunea că ar conține substanțe supuse controlului Legii nr. 143/2000. În urma analizelor de laborator efectuate (raport de constatare tehnico-științifică din 31.01.2023) s-a stabilit că în cele 5 pungi cu substanță vâscoasă găsite asupra peruanului se afla cantitatea totală de 5.025,9 grame substanță, ce conținea cocaină. El a declarat ulterior anchetatorilor că, în București, ar fi trebuit să se întâlnească cu o persoană, pe care nu o cunoștea, pentru a-i preda drogurile și a primi în schimb suma de 5.000 USD.

Inculpatul, asistat de apărător din oficiu și în prezența interpretului, a declarat că recunoaşte în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare şi solicită ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, fără administrarea altor probe, conform procedurii prevăzute de art. 375 raportat la art 396 alin. 10 C.pr.pen. Peruanul a avut o atitudine sinceră și corectă, de colaborare cu organele judiciare și a declarat că regretă săvârșirea faptelor petrecute. În august anul trecut, Tribunalul Ilfov, unde s-a desfășurat procesul, a decis să-l condamne pe Palomino Angulo Roberth Ivan la:

  •  7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în țară, fără drept, de droguri de mare risc, faptă prevăzută de art. 3 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000, republicată, în forma anterioară intrării în vigoare a Legii nr.45/2023, cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod penal.
  • 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, faptă prevăzută de art. 2 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000 republicată, în forma anterioară intrării în vigoare a Legii nr.45/2023, cu aplicarea art. 5 Cod penal.

Judecătorul a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 7 ani închisoare, la care a adăugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, de 1 an şi 8 luni, rezultând o pedeapsă principală rezultantă de 8 ani şi 8 luni închisoare. În baza dispoziţiilor art. 7 alin. 1 din Legea nr. 76 din 2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, instanța a dispus prelevarea de la inculpatul Palomino-Angulo Roberth-Ivan de probe biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Sentința Tribunalului Ilfov a fost atacată cu apel de către inculpat. Zilele trecute, Curtea de Apel București a respins ca nefondat apelul declarat de Palomino Angulo Roberth Ivan împotriva sentinței penale nr. 191/F din data de 28.08.2023, pronunţată de Tribunalul Ilfov, așa că sentința a rămas definitivă.

spot_img

Articole recente

Judecătorii îi fac, în final, dreptate unui șofer prins că a condus în timp ce poliția îi prelungise suspendarea permisului, deși omul a vrut...

La data de 11 noiembrie 2019, conducătorul auto XXX a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 580...

Mai multe articole din aceeași categorie