Justnews.ro

Ministerul Justiției a anunțat într-un comunicat că ministrul Cătălin Predoiu, a avut joi, 19 noiembrie 2020, o întâlnire de lucru în sistem de videoconferință cu directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor și cu directorii de penitenciare din toată țara. Discuţiile s-au axat, în principal, pe necesitatea implementării, în continuare, la nivelul penitenciarelor, a măsurilor stricte pentru combaterea eficientă a Pandemiei de Covid-19.

Ministrul Cătălin Predoiu consideră că măsurile gândite la începutul Pandemiei de Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor, pentru protejarea vieții deținuților și a angajaților din sistemul penitenciar, au avut drept rezultat faptul că, timp de aproape 9 luni, ANP a înregistrat zero infectări în rândul deținuților. Acest lucru a fost remarcat – se mai arată în comunicat – și de miniștrii de justiție din alte țări, care s-au informat cu privire la măsurile luate în sistemul penitenciar românesc pentru combaterea Pandemiei și protejarea deținuților și a personalului administrației, în spiritul schimbului de experiență și de bune practici. Ministerul Justiției mai spune în informația de presă că, din păcate, în ultima lună, au apărut primele cazuri de infectări în rândul deținuților, însă cifra se menține la un nivel rezonabil.

Potrivit unor date postate pe siteul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) la data de 11 noiembrie 2020, Penitenciarul-Spital București-Jilava asigura tratamentul pentru 214 persoane private de libertate confirmate pozitiv SARS-CoV-2, alte 123 fiind tratate și declarate vindecate.

foto: anp.gov.ro

Alte articole