Justnews.ro

Bucureșteanul Tărniceru Petronius Dragoș a fost condamnat definitiv joi, 8 aprilie, la pedeapsa de 2 (doi) ani de închisoare cu executare pentru ultraj. Judecătorii Curții de Apel București au mai decis să îl oblige pe inculpat la plata unor daune morale în sumă de 10.000 de euro către persoana vătămată Vitoreanu Lucian Marius, iar cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 2 (doi) ani după executarea pedepsei închisorii, inculpatului îi va fi interzisă exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) lit. b (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat).

Anterior, Judecătoria Sectorului 6 îl condamnase pe Tărniceru Petronius Dragoș la pedepsa de 2 ani și 6 luni de închisoare și la plata sumei de 20.000 EUR cu titlu de daune morale către persoana vătămată, precum și a sumei de 4.000 lei către Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

La datorie, în urma unui apel 112

Persoana vătămată Vitoreanu Lucian Marius, împreună cu o colegă, ambii polițiști în cadrul Secției 25 Poliție, Biroul Ordine Publică, s-au deplasat la o adresă din sectorul 6, ca urmare a unui apel la 112 cu privire la tulburarea ordinii publice.  Potrivit rolii.ro, cei doi agenți s-au prezentat la apartamentul persoanei care a apelat serviciul de urgență, aceasta reclamând zgomotele care se puteau auzi de la vecinul care locuia cu un etaj mai jos. Polițiștii s-au deplasat apoi la apartamentul unde locuia inculpatul, ciocănind la ușa acestuia în jurul orei 09:30. Potrivit imaginilor video puse la dipoziția instanței, inculpatul deschide ușa iar polițistul începe să se prezinte:  „Bună ziua, de la Secția 25, agent de poliție Viitoreanu mă numesc”.  Imediat, inculpatul trece rapid pragul ușii, se apropie de polițist și îi aplică acestuia o lovitură cu pumnul drept în față, iar acesta cade secerat la pământ. În timp ce polițistul se afla căzut la pământ, inculpatul îi mai aplică acestuia două lovituri cu piciorul.

30-35 de zile de îngrijire medicală

Din raportul de expertiză medico-legală efectuat după incident, rezultă că persoana vătămată a prezentat următoarele leziuni traumatice: plagă buză superioară care s-a putut produce prin lovire cu corp dur, hematom epicranian occipital, linie de fractură occipitală, contuzii cerebrale frontale care s-au putut produce prin lovire de corp/plan dur, leziuni care au necesitat 30-35 de zile de îngrijire medicală.

Instanța a constatat că inculpatul a acționat cu intenție directă și că nu putea să se afle în eroare cu privire la calitatea de polițist a persoanei vătămate întrucât aceasta era îmbrăcată în uniformă, iar la momentul deschiderii ușii de către inculpat, aceasta a precizat în mod clar că este agent de poliție în cadrul Secției 25 Poliție. La proces, persoana vătămată solicitase, pentru suferințele fizice și psihice înregistrate, daune morale de 50.000 euro.

foto: politiaromana.ro

Alte articole