Candidații cu febră mare, suspectați de Covid-19 sau declarați contacți ai unei persoane infectate, nu vor fi primiți la examenul de admitere în profesia de avocat

Exclusivitate

Comisia Națională de Examen, constituită în vederea susținerii examenului de admitere în profesia de avocat, sesiunea 20 februarie 2020, a decis miercuri, 16 septembrie, să revină asupra posibilității, comunicate public, de primire în examen, într-o sală specială, a candidaților care prezintă risc epidemiologic. Astfel, având în vedere avizul scris eliberat de Ministerul Sănătății cu nr. NT3383 E/15.09.2020, comunicat la U.N.B.R. la data de 15.09.2020, ulterior publicării de către Comisia națională de examen a instrucțiunilor pentru candidați, precum și faptul că prin același aviz se prevede, în mod imperativ, că „nu se vor prezenta la examen persoanele care se află în următoarele situații:

– cei cu febră (mai mare de 37.3 0 C) și / sau semne/simptome de infecție respiratorie (rinoree, strănut repetat, tuse, dificultăți în respirație – scurtarea respirației)
– cei confirmați cu infecție cu SARS – CoV-2, aflați în perioada de izolare la domiciliu ;
– cei care sunt declarați contacți direcți cu o persoană infectată cu SARS – CoV-2, aflați în perioada de carantină la domiciliu / carantină instituționalizată”

Comisia Națională de Examen a stabilit ca acei candidați, aflați în situațiile menționate mai sus, să nu fie primiți în vederea susținerii examenului de admitere în profesia de avocat, sesiunea din data de 20 septembrie 2020.

Amintim că marți, 15 septembrie, conducerea Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) a dat publicității o serie de precizări referitoare la modalitatea în care se va desfășura examenul de primire în profesia de avocat, (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice,  sesiunea septembrie 2020, programat la complexul expozițional ROMEXPO. Detalii, aici.

spot_img

Articole recente

Cum a eșuat Asociația Presei Sportive din România în încercarea de a obține “pensii speciale” pentru membrii săi

Contextul În 2016, un proiect de lege, propus de fostul senator UNPR Haralambie Vochițoiu, adoptat de Parlament iar ulterior promulgat...

Mai multe articole din aceeași categorie