Bogdan Olteanu nu își găsește apărător. În primă instanță, a luat 7 ani de închisoare

Exclusivitate

Curtea de Apel București a amânat azi pentru data de 11 iunie procesul în care se judecă apelul fostului lider liberal și președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, la sentința dată de Tribunalul București.

  • Complet: S1 C19 A
    Tip solutie: Amână cauza
    Solutia pe scurt: Apelantul inculpat – termen pentru a-şi angaja apărător
    Document: Încheiere de şedinţă    28.05.2020

Sentința de 7 ani

În decembrie anul trecut, Tribunalul București l-a condamnat pe Bogdan Olteanu la 7 ani de închisoare în dosarul în care a fost acuzat de DNA că a instrumentat numirea ilegală a lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Rezervației Delta Dunării. DNA l-a acuzat de trafic de influenţă și a cerut o pedeapsă de 10 ani închisoare în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. La ultimul termen al procesului, reprezentantul DNA a declarat că la dosar există numeroase probe care dovedesc vinovăţia lui Bogdan Olteanu, printre care declaraţiile date de Sorin Ovidiu Vîntu, ale unor oameni de afaceri şi ale fostului guvernator al Deltei Dunării Liviu Mihaiu, dar şi înscrisuri bancare şi interceptări telefonice şi ambientale. Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că, în perioada iulie – noiembrie 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Olteanu, Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, a argumentat DNA, potrivit G4Media.

Cine este Bogdan Olteanu

Înscris în PNL din 1991, Bogdan Olteanu a ajuns în prima linie a politicii cultivând relația cu fostul președinte al liberalilor, Călin Popescu Tăriceanu. După absolvirea facultății, în anul 1997, a fost angajat pe postul de consilier al ministrului de stat, Ministrul industriei și comerțului, Călin Popescu Tăriceanu.  El a activat în cadrul tineretului liberal, ocupând funcțiile de secretar general al Organizației Studenților Liberali (1993-1996) și apoi de vicepreședinte (1996-1998) și președinte (1998-2000) al Tineretului Național Liberal. Între 2001-2002 a fost membru supleant al Biroului Permanent Central al PNL. Începând cu anul 2002, a ocupat funcția de președinte al Curții de Onoare și Arbitraj a Partidului Național Liberal. Ca urmare a alegerilor parlamentare din noiembrie 2004, Bogdan Olteanu a fost ales deputat pe listele Alianței DA, și apoi a fost numit în funcția de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul în cabinetul Tăriceanu. La data de 20 martie 2006, Bogdan Olteanu a fost ales în funcția de președinte al Camerei Deputaților din Parlamentul României. În vârstă de 34 de ani, el a devenit cel mai tânăr președinte al Camerei Deputaților. La data de 7 octombrie 2009,  Bogdan Olteanu a fost numit viceguvernator al BNR, amintește Wikipedia.

 

spot_img

Articole recente

Fiscul nu i-a convins pe judecători să angajeze răspunderea unei persoane în solidar cu mama sa, urmărită penal și devenită insolvabilă

Prin Decizia de angajare a răspunderii solidare, emisă în decembrie 2021 de Administrația Națională a Finanțelor Publice - Direcția...

Mai multe articole din aceeași categorie