Bate vânt de „reformă” în Ministerul Justiției / Cătălin Predoiu deschide secția „consulară”

Exclusivitate

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va lua în discuție, în ședința de mâine, solicitarea de detașare formulată de judecătorul Silviu Gabriel Barbu de la Curtea de Apel București la Ministerul Justiției. Solicitarea la CSM a fost făcută de ministrul justiției, Cătălin Predoiu, care-l vrea pe Silviu Barbu la minister.

Fost însărcinat cu afaceri al României în Zimbabwe, Barbu este dorit de ministrul Predoiu la MJ alături de Nicoleta Nolden, judecătoare și fost consul al României la Bonn. Nolden a fost detașată la minister în februarie 2020, tot la cererea lui Predoiu. Ea este colegă de complet de judecată cu Alina Ghica, fosta vicepreședintă a Curții de Apel Bucuresti, și prietena Liei Savonea, membru CSM.

Silviu Gabriel Barbu este magistratul care în primăvara anului trecut s-a abținut din a judeca procesul MApN – Iohannis pe motiv că presa i-a pus la îndoială imparţialitatea. Silviu Barbu trebuia să judece dosarul în care Ministerul Apărării Naţionale solicită anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă.

Șefă cu voia Liei Savonea

Soția lui Silviu Barbu, Elena, a fost delegată președinte al Curții de Apel Brașov și promovată la instanța supremă de o comisie din care a făcut parte și Tudorel Toader. Ea este unul dintre semnatarii scrisorii adresate CSM de preşedinţii şi vicepreşedinţii curţilor de apel, în care se solicita luarea unor măsuri în cazul protestelor organizate de magistraţi împotriva OUG 7 pe Legile Justiţiei. Astfel, ea a semnat o scrisoare de înfierare a protestelor magistraților care se opuneau modificărilor operate de PSD-ALDE la Legile Justiției, potrivit unui articol apărut la începutul anului în G4media.ro.

Silviu Gabriel Barbu a absolvit în 2016 cursul postuniversitar “Conflict management and negotiation” din cadrul Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” și în 2015 un curs al Colegiului Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații al SRI. Din 2018 este judecător la Curtea de Apel București.

foto: just.ro

spot_img

Articole recente

Cum s-a redus, la apel, de 4 ori cuantumul daunelor morale acordate unui funcționar al CJ Ialomița, achitat într-un dosar DNA

În februarie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunțau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale...

Mai multe articole din aceeași categorie