Baroul Paris organizează în octombrie-noiembrie Stagiul Internațional, dedicat tinerilor avocați francofoni

Exclusivitate

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) anunță că Baroul Paris va organiza Stagiul Internațional (le Stage International), dedicat tinerilor avocați străini, vorbitori de limbă franceză. Programul se adresează tinerilor avocați (cu vârsta de până la 40 de ani) francofoni și se desfășoară în mod tradițional în lunile octombrie-noiembrie în fiecare an, pe o perioadă de opt săptămâni. Prima lună este consacrată introducerii în dreptul francez, a doua lună este rezervată participării la activitatea derulată într-o firmă de avocatură pariziană.

Octombrie: Introducere în sistemul juridic francez

Timp de o lună, participanții selectați beneficiază de predare la Bar Training School, ca parte a unui program de curs dedicat, special conceput pentru ei, cu vorbitori profesioniști. Obiectivul este de a oferi o înțelegere practică a sistemului juridic francez și a procedurilor acestuia în materie penală, civilă și comercială. De asemenea, participanții descoperă realitatea de zi cu zi a Tribunalului mergând la audieri și vizitând principalele instituții franceze; ei sunt primiți acolo pentru un schimb de opinii cu cei implicați în viața juridică și judiciară pariziană.

Noiembrie: Introducere în viața unei firme de avocatură pariziene

Pe parcursul celei de-a doua luni, ei au ocazia de a fi în centrul vieții juridice pariziene alături de avocații parizieni voluntari, alăturându-se unei firme de avocatură.

Predarea este gratuită, formarea este finanțată de Asociația Avocaților din Paris și de Școala de Formare a Baroului. Totuși, este la latitudinea participantului să își finanțeze cheltuielile de călătorie și de trai pentru cele două luni în Paris. Candidatul selectat va trebui să găsească cazare în Paris. Candidatul poate aplica la organizații susceptibile să-i acorde ajutor financiar sau o bursă, precum instituții locale, ambasade etc. Acești pași aparțin candidatului. Departamentul de Relații Internaționale al Baroului din Paris poate interveni pentru a confirma selecția participantului și a prezenta obiectivele programului dacă este necesar în sprijinul abordării personale a candidatului. Pentru informații suplimentare privind condițiile și înscrierile la acest program, vă rugăm să accesați acest link

spot_img

Articole recente

Judecătorii îi fac, în final, dreptate unui șofer prins că a condus în timp ce poliția îi prelungise suspendarea permisului, deși omul a vrut...

La data de 11 noiembrie 2019, conducătorul auto XXX a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 580...

Mai multe articole din aceeași categorie