Avocații bucureșteni, invitați să relateze despre soluționarea unui caz penal în care a fost implicat un minor cu dizabilități mintale (victimă sau suspect/inculpat)

Exclusivitate

Fundația Centrul de Resurse Juridice derulează un proiect co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul pentru Drepturi, Egalitate și Cetățenie, denumi CFJ-DCSCP – Justiție prietenoasă pentru Copii – inițiativă privind dezvoltarea conceptului de practici în instanțele sociale. Scopul acestui proiect este aceea de a îmbunătăți sistemele de justiție penală, pentru a deveni mai prietenoase cu copiii-victime, dar și cu cei care au fost suspectați ori acuzați de săvârșirea unei infracțiuni, și care se află într-o poziție vulnerabilă.

Fundația afirmă că se confruntă cu o lipsă a înțelegerii modului în care copiii ar trebui să fie evaluați de către profesioniștii din justiția penală pentru a le putea identifica nevoile din domeniul social, educațional, de protecție și/sau de restaurare/reintegrare în procesul de justiție penală.

Centrul de Resurse Juridice face apel la avocații Baroului București, inclusiv dintre cei ce acordă asistență juridică gratuită, care au participat la soluționarea unui caz penal în care a fost implicat un minor cu dizabilități mintale victimă sau suspect/inculpat și care are disponibilitatea de a povesti în cadrul unui interviu la distanță/corespondență electronică/telefonică (fără divulgarea datelor cu caracter personal) experiența sa și opiniile sale referitoare la soluționarea aceste cazuri.

Mai multe detalii despre această inițiativă aici.

foto:abc.net

spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie