Justnews.ro

Avocatul Adrian Avram, din cadrul Baroului Constanța, a rămas cu condamnarea de un an și două luni de închisoare cu suspendare, primită în primă instanță, potrivit deciziei de marți, 7 aprilie 2020, a Inaltei Curți de Casație și Justiție.

  • Detalii soluţie: Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa şi de inculpatul Avram Adrian împotriva Sentinţei penale nr. 96/P din 18 mai 2018, pronunţată de Curtea de Apel Constanţa – Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie, în Dosarul nr. 224/36/2017. Obligă apelantul intimat inculpat la plata sumei de 1.600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cheltuielile ocazionate de apelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru apelantul intimat inculpat Avram Adrian, în sumă de 868 lei, rămâne în sarcina statului şi se plăte?te din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 7 aprilie 2020.

https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=3600000000041033

Avocatul constănțean a fost găsit vinovat de infracțiunea de favorizare a făptuitorului (art.269 NCP), după  ce, în perioada 7 decembrie 2016 – 14 februarie 2017, în calitate de avocat și apărător ales al unui inculpat (fost procuror), „a abordat un alt inculpat din cauză, căruia i-a propus o înțelegere frauduloasă, de natură a determina pronunțarea unei soluții favorabile ambelor persoane“, se arăta într-un comunicat al DNA.  În luna mai 2018, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea avocatului Adrian Avram la un an și două luni de închisoare. Magistrații au amânat aplicarea pedepsei închisorii pe durata termenului de supraveghere, stabilit în condițiile art. 84 din Codul Penal, de doi ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a pedepsei. Mai multe despre acest caz la https://www.legalmarketing.ro/avocat-din-baroul-constanta-condamnat-in-prima-instanta/

Alte articole