Autoritatea Națională pentru Cetățenie are un nou vicepreședinte, în persoana fostului șef al Corpului de control al premierului

Exclusivitate

În Monitorul Oficial a fost publicată luni, 15 ianuarie 2024, Decizia nr. 18/2024 privind numirea lui Silviu-Gabriel Barbu în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie. Silviu-Gabriel Barbu a fost numit în funcția de la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie pentru un mandat cu durata de 4 ani.

Hotnews scrie că, la începutul acestui an, Silviu-Gabriel Barbu a fost eliberat, la cerere, din funcția de secretar de stat, șef al Corpului de control al prim-ministrului. Surse guvernamentale au declarat pentru Libertatea că premierul l-a schimbat din funcție pe Silviu Barbu fiind nemulțumit de rezultatele controalelor făcute la CSA Steaua, mai exact de superficialitatea verificărilor.

Fost magistrat, Silviu-Gabriel Barbu era șef al Corpului de control al Guvernului din ianuarie 2021, când prim-ministru era Florin Cîțu. Potrivit CV-ului său, Silviu Gabriel Barbu a fost înainte judecător la Curtea de Apel București, în perioada 2018-2020. În perioada 2006-2007, a fost consilier de stat în Administrația Prezidențială, dar din această funcție și-a dat demisia în urma unui scandal, după ce a apărut în presă o convorbire telefonică interceptată cu mandat judecătoresc cu decanul Facultații de Drept si Sociologie de la Universitatea „Transilvania” Brasov. Mai multe informații, aici.

spot_img

Articole recente

Judecătorii îi fac, în final, dreptate unui șofer prins că a condus în timp ce poliția îi prelungise suspendarea permisului, deși omul a vrut...

La data de 11 noiembrie 2019, conducătorul auto XXX a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 580...

Mai multe articole din aceeași categorie