Au fost publicate rezultatele la examenul de primire în profesia de avocat

Exclusivitate

Pe site-ul www.INPPA.ro au fost publicate rezultatele obţinute de candidaţii care s-au prezentat la examenul de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea calității de avocat stagiar şi pentru dobândirea calității de avocat definitiv) din data de 20 septembrie 2020. Rezultatele pot fi vizualizate aici.

Candidații respinși la examenul din data de 20 septembrie 2020 vor putea formula contestații la punctaj  timp de 24 de ore de la afișarea rezultatelor, respectiv până la data de 29 septembrie 2020, ora 15.00. Prin „punctaj” se înțelege modul în care sistemul informatic al examenului a reținut răspunsul/răspunsurile marcate de candidat. În consecință, prin contestația la punctaj nu va putea fi formulată/reiterată o obiecțiune privitoare la baremul de corectare. Contestațiile pot fi depuse prin email la adresa office@inppa.ro și vor fi redactate prin utilizarea unui formular-tip, disponibil la această adresă .

Aproape 2.500 de candidați au participat duminică, 20 septembrie, la complexul expozițional ROMEXPO, la examenul de primire în profesia de avocat. Examenul  a constat într-un test grilă, cu 100 de întrebări din toate materiile de examen. Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte. Materiile de examen au fost: organizarea și exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal.

foto: pigmedia.org

spot_img

Articole recente

Procesul de 140 milioane de dolari pentru recuperarea „creanței Libia” de la moștenitorii lui Dinu Patriciu, amânat din cauza protestului avocaților

Magistrații Curții de Apel București au amânat, la termenul din 22 februarie 2024, judecarea dosarului în care Statul Român încearcă...

Mai multe articole din aceeași categorie