Justnews.ro

Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților ( INPPA) a publicat luni, 26 septembrie, rezultatele obținute de candidații care s-au prezentat la examenul de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea calității de avocat stagiar şi pentru dobândirea calității de avocat definitiv), desfășurat în data de 18 septembrie 2022.

Rezultatele obţinute de candidaţi pot fi viualizate mai jos:

– Pentru dobândirea calității de avocat stagiar

– Pentru dobândirea calității de avocat definitiv

De notat că în cazul candidaților care s-au prezentat pentru dobândirea calității de avocat definitiv și care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice au reușit să obțină calificativul  “admis” doar 13 din cei 113 înscriși la examen.

După cum precizează INPPA, candidații respinși la examenul din data de 18 septembrie 2022 vor putea formula contestații la punctaj până cel târziu marți, 27 septembrie, ora 10,15. Contestațiile vor putea fi formulate folosind profilul candidatului – portalul IFEP.

Amintim că examenul de primire în profesia de avocat, sesiunea septembrie 2022, a avut loc la data de 18 septembrie 2022 în spațiile Universității București, respectiv în Palatul Facultății de Drept (bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46) și clădirea principală a Universității București (din Piața Universității). Examenul s-a desfășurat prin susținerea unui test grilă ce cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de examen. Sunt declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte. Materiile de examen au fost: organizarea și exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal.

Alte articole