Aproape 500 de candidați se vor lupta pentru cele 120 de locuri de la Școala Națională de Grefieri

Exclusivitate

Un număr de 509 de candidați au figurat pe lista persoanelor ce s-au înscris la concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri, publicată de Consiliul Superior al Magistraturii.   15 dintre candidații înscriși s-au retras sau au fost respinși, înaintea soluționării eventualelor contestații.

Conform calendarului de concurs, proba scrisă a concursului se va desfășura pe 26 mai 2024, iar rezultatele definitive, după soluționarea contestațiilor, vor fi publicate pe 18 iunie. Între 19 iunie-4 iulie 2024 va fi verificată buna reputație a candidaților.

Plenul CSM a aprobat numărul de posturi de grefier cu studii superioare juridice, aferente instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea, respectiv 120 posturi de grefier cu studii superioare juridice (70 de posturi pentru instanţele judecătoreşti şi 50 de posturi pentru parchetele de pe lângă acestea, sub rezerva vacantării). Taxa de înscriere la concurs a fost în cuantum de 800 RON. Concursul se organizează la nivel național, iar durata cursurilor este de 6 luni.

 

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie