Justnews.ro

Curtea Supremă (High Court) din Marea Britanie a programat pentru luna octombrie 2020 dezbaterile în cazul apelului facut de omul de afaceri Gabriel Aurel „Puiu” Popoviciu impotriva unei decizii date de un tribunal britanic pe 12 iunie 2019, de predare a acestuia autorităților din România. Precizarile au fost facute de Ministerul român al Justitiei, la o solicitare facută de Ziare.com, privind stadiul procedurii de extrădare din acest caz.

Omul de afaceri „Puiu” Popoviciu a fost condamnat definitiv, pe 2 august 2017, de Înalta Curte de Casatie și Justitie la 7 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu și dare de mită, in dosarul „Băneasa”. În momentul in care justiția din Romania a dat sentința definitivă, Popoviciu se afla în Marea Britanie. El s-a predat, însoțit de avocat, ofițerilor de la London Metropolitan Police. Ulterior, el a fost eliberat pe o cauțiune de 200.000 de euro.

După condamnarea din  august 2017, avocații lui Popoviciu au deschis în România mai multe procese, căi extraordinare de atac, în care au contestat decizia definitivă. Demersul lor a fost unul fără succes.

foto: Agerpres.ro

Alte articole