Apelul fostului șef al Parchetului Judecătoriei Buhuși, judecat de un complet de 5 judecători al ICCJ

Exclusivitate

Un complet de cinci judecători al instanței supreme a decis miercuri, 29 iulie, amânarea judecării cauzei care îl vizează pe Radu Dimitriu, fost prim procuror Parchetului de pe lângă Judecătoria Buhuși, în vederea continuării cercetării judecătoreşti. Potrivit portalului ICCJ, următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 14 septembrie 2020.

Un complet de trei magistrați de la aceeași instanță l-a găsit vinovat pe Radu Dimitriu pentru conducere unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului. El a fost condamnat în februarie 2019 la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 3 ani. Instanța l-a mai obligat pe fostul prim-procuror la plata sumei de 14.000 lei cheltuieli judiciare către stat pentru faza de urmărire penală şi judecata în primă instanţă.

Radu Dimitriu și-a dat demisia din funcţia de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buhuşi în noiembrie 2015, iar în august 2017 a fost trimis în judecată. El este acuzat că de procurori că fi consumat alcool și apoi ar fi condus un autovehicul, cu care s-ar fi tamponat de o altă mașină. El ar fi părăsit locul accidentului, deși conducătorul celeilalte mașini suferise vătămări minore. Mai tîrziu, fostul prim-procuror a fost găsit de echipajele de poliție la spital, în fața camerei de gardă. La proces, el a susținut că ar fi consumat puțin alcool, dar atunci când a ajuns la spital, nu înainte de producerea accidentului.

foto:publicdomainpictures.net

 

spot_img

Articole recente

Răsturnare de situație: Primăria Sectorului 5 pierde definitiv litigiul pentru recuperarea banilor plătiți la ediția (anulată) din 2020 a celui mai important târg imobiliar...

La sfârșitul anului 2019, Asociaţia CAMERA DE COMERT ȘI INDUSTRIE ROMANO-GERMANĂ DEUTSCH RUMANISCHE INDUSTRIE UND HANDELSKAMMER AHK a înaintat o ofertă Primăriei...

Mai multe articole din aceeași categorie