Anul și suspendarea: o judecătoare de la Tribunalul București încasează aproape anual sancțiuni pentru abateri disciplinare

Exclusivitate

Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în ședința din 12 februarie 2020, să aplice judecătoarei Tănăsescu Ileana Daniela de la Tribunalul Bucureşti, secția a IV-a Civilă,  o sancţiune disciplinară constând în suspendarea din funcţie, pentru o perioadă de şase luni. Secţia pentru judecători a luat această decizie, după ce a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară. Tănăsescu Ileana Daniela a fost sancționată pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99, litera r) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, și anume pentru * lipsa totală a motivării hotărârilor judecătoreşti sau a actelor judiciare ale procurorului, în condiţiile legii*.

Judecătoarea de la Tribunalul București nu se află la prima abatere. Astfel, potrivit publicației monitoruljustitiei.ro, ( https://monitoruljustitiei.ro/profesii-juridice-si-retele-judiciare/judecatori/doua-judecatoare-de-la-curtea-de-apel-bucuresti-si-tribunalul-bucuresti-suspendate-din-fu-17858237/ ) în anul 2018, Tănăsescu Ileana Daniela a fost suspendată din funcție pe o perioadă de 2 luni. Măsura a fost dispusă atunci pentru pretinsa comitere a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. h teza a II-a din Legea 303/2004 și anume  întârzierea repetată în efectuarea lucrarilor, din motive imputabile.

Potrivit publicației luju.ro, ( https://www.luju.ro/judecatoarea-tanasescu-a-fost-scoasa-pe-tusa-csm-a-sanctionat-o-disciplinar-pe-daniela-ileana-tanasescu-de-la-tribunalul-bucuresti-judecatoarea-a-fost-suspendata-din-functie-timp-de-de-3-luni-pentru-intarzierea-repetata-in-efectuarea-lucrarilor-din-motive?pdf ), în 16 noiembrie 2016, Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis suspendarea din funcție pentru o perioadă de 3 luni a judecătoarei  Daniela Ileana Tănăsescu, pentru pretinsa comitere a aceleiași abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. h teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Cu un an înainte, în 2015, judecătoarea Daniela Ileana Tănăsescu fusese sancționată disciplinar cu *diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni*, pentru pretinsa comitere a aceleiași abateri disciplinare, prevăzute de art. 99 lit. h din Legea 303/2004.

spot_img

Articole recente

Cum a eșuat Asociația Presei Sportive din România în încercarea de a obține “pensii speciale” pentru membrii săi

Contextul În 2016, un proiect de lege, propus de fostul senator UNPR Haralambie Vochițoiu, adoptat de Parlament iar ulterior promulgat...

Mai multe articole din aceeași categorie