Justnews.ro

Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în ședința din 12 februarie 2020, să aplice judecătoarei Tănăsescu Ileana Daniela de la Tribunalul Bucureşti, secția a IV-a Civilă,  o sancţiune disciplinară constând în suspendarea din funcţie, pentru o perioadă de şase luni. Secţia pentru judecători a luat această decizie, după ce a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară. Tănăsescu Ileana Daniela a fost sancționată pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99, litera r) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, și anume pentru * lipsa totală a motivării hotărârilor judecătoreşti sau a actelor judiciare ale procurorului, în condiţiile legii*.

Judecătoarea de la Tribunalul București nu se află la prima abatere. Astfel, potrivit publicației monitoruljustitiei.ro, ( https://monitoruljustitiei.ro/profesii-juridice-si-retele-judiciare/judecatori/doua-judecatoare-de-la-curtea-de-apel-bucuresti-si-tribunalul-bucuresti-suspendate-din-fu-17858237/ ) în anul 2018, Tănăsescu Ileana Daniela a fost suspendată din funcție pe o perioadă de 2 luni. Măsura a fost dispusă atunci pentru pretinsa comitere a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. h teza a II-a din Legea 303/2004 și anume  întârzierea repetată în efectuarea lucrarilor, din motive imputabile.

Potrivit publicației luju.ro, ( https://www.luju.ro/judecatoarea-tanasescu-a-fost-scoasa-pe-tusa-csm-a-sanctionat-o-disciplinar-pe-daniela-ileana-tanasescu-de-la-tribunalul-bucuresti-judecatoarea-a-fost-suspendata-din-functie-timp-de-de-3-luni-pentru-intarzierea-repetata-in-efectuarea-lucrarilor-din-motive?pdf ), în 16 noiembrie 2016, Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis suspendarea din funcție pentru o perioadă de 3 luni a judecătoarei  Daniela Ileana Tănăsescu, pentru pretinsa comitere a aceleiași abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. h teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Cu un an înainte, în 2015, judecătoarea Daniela Ileana Tănăsescu fusese sancționată disciplinar cu *diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni*, pentru pretinsa comitere a aceleiași abateri disciplinare, prevăzute de art. 99 lit. h din Legea 303/2004.

Alte articole