Justnews.ro

Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) a deschis acțiune în instanță și solicită despăgubiri de 375.050.942 de lei, adică aproape 78 milioane de euro, de la samsarii de drepturi litigioase Valentin Vișoiu, Florin Șerban Barbu și Gheorghe Adrian Manole.

După cum informează G4Media.ro, acțiunea Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților îi vizează și pe fostul secretar de stat în Ministerul Justiției și ex-vicepreședinte ANRP, Theodor Cătălin Nicolescu, aflat în pușcărie, unde execută o condamnare de 8 ani de închisoare și pe expertul evaluator, Alexandru-Florin Hanu, care a fost condamnat la 3 ani de detenție efectivă. Cei doi au fost găsiți vinovați pentru luare de mită în dosarul ANRP în care a fost achitat fostul șef al ANI, Horia Georgescu. Termenul fixat pentru începerea procesului este 30 septembrie 2020.

Pe 8 octombrie 2019, Înalta Curte i-a condamnat definitiv pe Nicolescu și Hanu și i-a achitat definitiv pe Horia Georgescu și ceilalți membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP. Instanța a lăsat însă nesoluţionată latura civilă a procesului, ce vizează prejudiciul de aproape 78 de milioane de euro.

Alte articole