ANI: Directorul Penitenciarului Miercurea Ciuc, în conflict de interese

Exclusivitate

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, cu privire la posibila încălcare de către MIKLOS ZOLTAN, Director al Penitenciarului Miercurea Ciuc, a dispozițiilor art. 301 din Codul Penal.

Astfel, în calitate de director al penitenciarului, Miklos Zoltan a aprobat, la data de 06 noiembrie 2018, o Decizie prin care, începând cu data de 01 iulie 2018, nouă funcționari publici cu statut special din cadrul penitenciarului (printre care și fratele persoanei evaluate), beneficiază de majorarea de 50% pentru lucrări de excepție și misiuni speciale, pe o perioadă de 3 luni, precum și Tabelul Nominal, anexat Deciziei. Având în vedere cele de mai sus, rezultă indicii privind săvârșirea infracțiunii de „conflict de interese penal”, respectiv „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, prevăzute de art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, susține ANI.

Comisar şef de poliție penitenciară, Miklos Zoltan deține funcția de director al Penitenciarului Miercurea Ciuc din 2015.

spot_img

Articole recente

Răsturnare de situație: Primăria Sectorului 5 pierde definitiv litigiul pentru recuperarea banilor plătiți la ediția (anulată) din 2020 a celui mai important târg imobiliar...

La sfârșitul anului 2019, Asociaţia CAMERA DE COMERT ȘI INDUSTRIE ROMANO-GERMANĂ DEUTSCH RUMANISCHE INDUSTRIE UND HANDELSKAMMER AHK a înaintat o ofertă Primăriei...

Mai multe articole din aceeași categorie