Justnews.ro

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, pentru 30 octombrie, procesul  în care Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) solicită judecătorilor să constate calitatea de colaborator al Securităţii în cazul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

La process a fost prezent și avocatul  Gheorghe Piperea, care a depus o cerere de intervenţie, pentru a fi admis ca parte în proces. El este cel care a sesizat CNSAS în legătură cu posibila colaborare a guvernatorului BNR cu fosta Securitate.

Mugur Isarescu nu a fost prezent la procesul, care a început vineri, 18 septembrie, și  la care este reprezentat în instanță de avocatul Valeriu Stoica, fost ministru al Justiției.

Conform CNSAS,  Mugur Isărescu ar fi activat ca informator al Securităţii în perioada 1979 – 1989, iar pe parcursul colaborării cu Securitatea el a furnizat informaţii prin care se denunţau activităţi potrivnice regimului totalitar comunist, precum comentarii negative la adresa nivelului de trai din România sub regimul comunist în comparaţie cu alte ţări. CNSAS mai susține că informaţiile furnizate Securităţii de către Mugur Isărescu se refereau la activităţi sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist.

Alte articole