Amânare bizară în dosarul fostului colonel SRI Daniel Dragomir

Exclusivitate

Ultimul termen al procesului fostului colonel SRI Daniel Dragomir s-a amânat din nou, după ce judecătorul Ovidiu Richițeanu de la Curtea de Apel București a lipsit de la judecată. Este pentru a doua oară când magistratul lipsește de la ședință, după ce la termenul anterior, din 21 aprilie, a intrat, subit, în concediu de odihnă.

Procesul a fost amânat pe 26 mai, în ciuda faptului că președintele de complet, Ciprian Alexandru Ghiță, a cerut un termen mai scurt. „Pentru a asigura continuitatea completului de judecată, dată fiind lipsa judecătorului Richițeanu – Năstase Ovidiu, amâna cauza și: În majoritate, acordă termen la data de 26.05.2020, ora 11.00. Cu opinie separată a președintelui completului, Ghiță Ciprian Alexandru, în sensul acordării unui termen de judecată mai scurt, la data de 19.05.2020, precum și în sensul emiterii dispoziției de atașare la dosarul prezentei cauze a proceselor verbale de înlocuire din complet a judecătorului Richițeanu – Năstase Ovidiu, la termenele de judecată din 21.04.2020 și 14.05.2020”, se arată în minuta instanței.

Noua amânare este ciudată având în vedere că judecătorul Richițeanu a fost prezent până acum la serviciu. La fel de neînțeles este și solicitarea sa de a intra la termenul trecut în concediu de odihnă în plină pandemie COVID-19.

Amânare bizară și în urmă cu o lună

Acesta este al 3-lea termen de judecată la care ar fi trebuit să se judece procesul lui Dragomir, ultima dată când s-a ținut ședința soția acestuia a cerut amânare pe motiv că dorește să-și schimbe avocatul, chiar înainte de pledoariile finale. Potrivit unor surse judiciare, la dosar nu s-a depus niciun proces verbal, cum ar fi fost obligatoriu, în care să se consemneze motivul pentru care, la termenele din 21.04.2020 și 14.05.2020, în locul lui Richițeanu a intrat un alt judecător.

Ovidiu Năstase Richițeanu a fost delegat ca șef interimar al Secției I penale din cadrul CAB de către Secția pentru judecători a CSM controlata de Lia Savonea. Delegarea sa este pe 6 luni și a fost prelungită până acum de trei ori.

Supărarea lui Dragomir

În seara dinaintea procesului, fostul colonel Dragomir a postat pe pagina personala de Facebook un mesaj împotriva judecătorului Richițeanu pe care-l acuză că ar fi intrat ilegal în dosarul său. „Atacul” lui Dragomir la judecătorul care i-a prelungit procesul cu cel puțin 3 luni este cel puțin suspect, având în vedere că acțiunile lui Richițeanu i-au fost până acum favorabile. „În luna martie 2018, prin încălcarea flagrantă a legii și a tuturor normelor, judecătorul Richițeanu Năstase Ovidiu a fost “pus cu mâna” în completul din dosarul meu aflat pe rolul Curții de Apel București. A fost apoi recompensat și a ajuns chiar șef al Secției I penale a Curții, funcție în care este delegat de CSM și în prezent”, scrie Dragomir pe Facebook.

 

 

spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie