Administratorii unei companii din Sibiu, cotată la BVB și preluată recent de o firmă a lui Gruia Stoica, au depus cerere de intrare în insolvență

Exclusivitate

Societatea Electromontaj Carpaţi S.A. este unul din constructorii importanți ai Sistemului Energetic Naţional al României, având ca obiect principal de activitate „lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru electricitate și telecomunicații”. Compania, cotată la Bursa de Valori București (BVB), a raportat în 2022 o cifră de afaceri de 51.148.504 lei și un profit de 1.784.979 lei, realizat cu 195 de angajați. În primul semestru din 2023, cifra de afaceri netă raportată a fost de circa 23 milioane lei, realizată cu 162 de salariați. 

Joi, 11 aprilie 2024, președintele Consiliului de administrație al societății – Teranova Business & Consulting SRL, alături de alți doi administratori ai societății, Sorin Stuparu și Dănuț Ungureanu, au depus la Tribunalul Sibiu, o cerere de intrare în insolvență a companiei Electromontaj Carpaţi S.A. (vezi foto). Administratorii companiei din Sibiu au solicitat instanței să desemneze, în calitate de administrator judiciar, pe practicianul în insolvență Sierra Quadrant SPRL. O sursă din conducerea companiei a declarat publicației noastre că solicitanții cererii de intrare în insolvență ar fi invocat rezultatele economice nesatisfăcătoare înregistrate anul trecut.  Dosarul a primit numărul de înregistrare 1058/85/2025.

Apoi, după ce dosarul va fi repartizat unui complet de judecată de la Secția a II-a Civilă a Tribunalului Sibiu, acesta va decide dacă va aproba sau dacă va respinge cererea de deschidere a procedurii generale a insolvenței și reorganizarea judiciară a societății.

Publicația Profit.ro scrie că entitatea Romelectro Investment Development SRL a deținut, până în noiembrie 2023, peste 70% din acțiunile Electromontaj Carpați din Sibiu, însă a fost executată silit pentru o datorie neachitată la scadență. Astfel, pachetul de acțiuni a fost scos la licitație, prin intermediul BVB, de către executorul judecătoresc, prin procedura vânzării speciale la ordin. Acțiunile au fost adjudecate de către Grampet Logistics SRL, firmă cu 3 angajați, controlată de omul de afaceri Gruia Stoica. Restul acțiunilor este deținut de persoane fizice cu aproximativ 18% și de persoane juridice cu circa 11%. Teranova Business & Consulting SRL – președintele Consiliului de administrație al societății Electromontaj Carpaţi S.A. – are sediul social în București, se ocupă de lucrări de construcții a altor proiecte inginerești și are ca asociați pe Florin Lupu, Valentin Răducanu și Dumitru Călin Filipoiu,  iar administrator este Florin Lupu, conform termene.ro.

De remarcat faptul că cererea de intrare în insolvență a fost depusă în condițiile în care săptămâna viitoare, în data de 15 sau 16 aprilie 2024 (în cazul în care nu se întrunește cvorumul la data de 15 aprilie), a fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor societății Electromontaj Carpaţi S.A.. Pe ordinea de zi figurează, printre altele, revocarea membrilor Consiliului de Administrație (C.A.) și alegerea noilor membri și a noului președinte al C.A. al companiei Electromontaj Carpaţi S.A..

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie