Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de un fost deputat Pro România, trimis de instanța supremă la Tribunalul Brașov

Exclusivitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât joi, 14 ianuarie, să trimită sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, încheiat de fostul deputat Popa Mihai Valentin, la Tribunalul Brașov:

  • Detalii soluţie: Trimite cauza privind pe inculpatul Popa Mihai Valentin la Curtea de Apel Braşov, spre competentă soluţionare. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, în sumă de 313 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 14 ianuarie 2021.

Procurorii de la Parchetul General au încheiat la mijlocul lunii decembrie acordul de recunoaştere a vinovăţiei (art.483 NCPP)  cu fostul deputatul Pro România Mihai Valentin Popa, prins băut la volan în noiembrie 2019. Fostul parlamentar a acceptat să plătească o amendă penală de 40.000 de lei.

Potrivit Agerpres, în acordul de recunoaştere a vinovăţiei trimis în instanţă, procurorii au reţinut că, în seara zilei de 28 noiembrie 2019, deputatul Mihai Valentin Popa a condus pe drumurile publice un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. Prin analiza toxicologică efectuată, s-a stabilit o alcoolemie de 1,25 g/l. „Ca urmare a încheierii acordului de recunoaştere a vinovăţiei, în temeiul art. 336 alin. 1 Cod penal rap. la art. 480 alin. 4 Cod procedură penală, inculpatul va fi condamnat la pedeapsa amenzii în cuantum de 40.000 de lei, corespunzător a 160 de zile amendă cu un cuantum al unei zile – amendă de 250 lei. În prezenţa avocatului ales, inculpatul a declarat că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa şi acceptă încadrarea juridică dată faptei”, se arăta într-un comunicat al Parchetului General.

Mihai Valentin Popa a fost ales în anul 2016 deputat de Braşov pe listele PSD, el trecând la Pro România în iunie 2019. El a mai fost implicat într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. Deputatul era acuzat că ar fi intervenit la un primar şi la managerul unui spital din Braşov să nu revoce o protejată a sa dintr-o funcţie de conducere în spital, însă a fost achitat definitiv de Instanţa supremă în noiembrie 2020.

foto: cdep.ro

spot_img

Articole recente

Surpriză pentru DNA: foști șefi ai Spitalului Obregia au scăpat de pedepse la apel, după ce la fond au fost condamnați pentru contracte cu...

La începutul anului 2019, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de...

Mai multe articole din aceeași categorie