A primit 7 ani de închisoare pentru evaziune, dar judecătorii i-au înapoiat vreo 5 milioane de euro

Exclusivitate

Curtea de Apel București a decis miercuri, 16 septembrie, să admită apelurile declarate de Chikh Mohamed Mohamed, SC Europas Grup SRL şi SC Vest Grup SRL, împotriva sentinţei penale 1703/05.09.2017, pronunțată într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro. Astfel, instanța a desființat în parte sentința pronunţată de Tribunalul Bucureşti și rejudecînd l-a condamnat pe inculpatul Chikh Mohamed Mohamed la o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Judecătorii Curții de Apel București au mai aplicat pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 al.1 lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice), lit. b (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), lit. g C.p.(dreptul de a ocupa o funcţie de conducere, gestionare sau administrare într-o entitate economică privată sau de interes public), pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.

În schimb, instanța l-a achitat pe inculpatul Chikh Mohamed Mohamed pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani prevăzută de art. 29 alin 1 lit a din legea 656/2002. Și cele două firme trimise în judecată au fost achitate de această acuzație.

În plus, judecătorii au decis să înlăture dispoziţia de confiscare a sumelor de 21.728.081 lei, 336.099 euro şi 5.706.545 USD de la inculpaţii Chikh Mohamed Mohamed, SC Europas Grup SRL şi SC Vest Grup SRL. Decizia instanței este definitivă.

spot_img

Articole recente

De ce i-au dat dreptate judecătorii avocatului Viorel Mocanu, reprezentantul PSD la BEC și fost agent guvernamental la CEDO, în litigiul acestuia cu ANI

Avocat, apropiat de PSD Viorel Mocanu este un avocat foarte apropiat de Partidul Social-Democrat și de reprezentanții săi. În 2018,...

Mai multe articole din aceeași categorie