Judecătoria Sectorului 5 a stabilit, în ședința de joi, 28 ianuarie, să respingă două excepții invocate de pârâtul Dumitru Coarnă în procesul de calomnie pe care acesta îl are cu Marian Iorga, actualul șef al IPJ Prahova.
- Soluția pe scurt: Respinge excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată, invocată de pârât prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului, invocată de pârât prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Stabileşte termen de judecată pentru data de 26.02.2021, ora 12:00, în şedinţă publică, cu citarea părţilor. Cu cale de atac odată cu fondul. Pronunţată astăzi 28.01.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Încheiere de şedinţă 28.01.2021
În 29 septembrie, Judecătoria Sectorului 5 a stabilit ca Dumitru Coarnă, lider pe atunci al unui sindicat din poliție (Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual – SNPPC), să nu mai vorbească despre Marian Iorga, actualul șef al IPJ Prahova, după ce acesta din urmă l-a dat în judecată pe Coarnă, în februarie 2020. Fost șef al IPJ Călărași, Iorga l-a dat în judecată pe Coarnă după ce acesta a formulat, pe mai multe posturi de televiziune, acuzații de corupție la adresa sa, fără a prezenta dovezi în acest sens. Coarnă a fost dat în judecată la Judecătoria Călărași, unde i s-au pretins daune în urma prejudiciilor de imagine aduse. Soluționarea cauzei a fost declinată ulterior, în 12 octombrie 2020, către Judecătoria Sectorului 5.
Obligat să tacă
Deoarece acuzațiile lui Coarnă la adresa lui Iorga au continuat, acesta din urmă a deschis, în paralel, un alt proces, având ca obiect ordonanță președințială, prin care a cerut ca liderul de sindicat să nu mai discute public despre fostul șef al IPJ Călărași, transferat între timp ca șef al IPJ Prahova.
Judecătoria Sectorului 5 a acceptat cererea lui Marian Iorga și a decis ca sindicalistul să-și țină gura pâna la finalizarea dosarului 1102/202/2020. „Admite cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale, formulată de reclamantul Iorga Marian în contradictoriu cu pârâtul Coarnă Dumitru. Obligă pe pârât, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 1102/202/2020, aflat în prezent pe rolul Judecătoriei Călăraşi: să nu mai publice, adică să nu mai facă nicio declaraţie publică referitoare la reclamant, de natură să îl defăimeze sau denigreze pe reclamant ori de natură să îi aducă acestuia prejudicii de imagine, indiferent de modalitatea în care se face declaraţia (în publicaţii scrise accesibile publicului, prin declaraţii verbale accesibile publicului ori într-un mediu on-line accesibil publicului); să nu mai furnizeze presei nicio informaţie referitoare la reclamant, de natură să îl defăimeze sau denigreze pe reclamant ori de natură să îi aducă acestuia prejudicii de imagine, indiferent de modalitatea în care se face furnizarea de informaţii (prin comunicare cu reprezentanţi ai presei sau prin intermediari ai pârâtului ori ai presei sau în publicaţii scrise accesibile publicului, prin declaraţii verbale accesibile publicului ori într-un mediu on-line accesibil publicului). Dispune ca executarea ordonanţei preşedinţiale să se facă fără somaţie şi fără trecerea unui termen. Executorie.”, se arăta în decizia judecătoriei Sectorului 5.
Salariu de nabab
În calitate de președinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual – SNPPC, Dumitru Coarnă a raportat, potrivit declarației de avere depuse la preluarea mandatului de deputat, 156.682 lei, la care se adăuga o pensie de 64.800 lei, precum și indemnizația de membru în Comitetul Economic și Social, de 29.382 lei. Dumitru Coarnă a fost electrician, șef de post, consilier juridic și lider de sindicat, potrivit CV-ului postat pe siteul Camerei Deputaților.
foto: cdep.ro/ politiaromana.ro