Justnews.ro

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a vândut zilele trecute la licitație mai multe echipamente de transport feroviar, care au aparținut societății Regiotrans și care au fost puse sub sechestru într-un dosar de corupție instrumentat de DNA și legat de subvenții ilegale primite de companie în perioada 2009-2015.

Au fost astfel vândute:

Bunurile se află în stare avansată de degradare și incomplete, iar locul de predare a acestora este județul Covasna.  Aceste active au mai fost scoase la licitație în ultimii ani, fără a-și găsi un cumpărător.

SC Regiotrans SRL, care a fost administrată de Costel Comana (omul de afaceri care s-a sinucis în toaleta unui avion în 2015), a fost acuzată de DNA că a beneficiat de uriașe subvenții ilegale, în judecată fiind trimise 2 persoane fizice și 4 juridice. Statul Român prin ANAF s-a constituit parte civilă în procesul care se derulează la Tribunalul București cu suma totală de 1.156.064.128 lei. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 7 februarie 2023.

 

foto: anabi.just.ro

Alte articole