Pesedistul Marian Ciotoianu, unul dintre “regii micilor” din București-Ilfov, mai are doar o șansă să anuleze raportul Agenției de integritate

Exclusivitate

Marian Ciotoianu este un cunoscut antreprenor din zona Capitalei, considerat unul dintre “regii micilor” din București și Ilfov. Afacerea acestuia a început accidental, dar a prins având și a devenit cu timpul un brand recunoscut în Capitală, unde deja s-au conturat patru mari jucători: Terasa Obor, La Gil, La Cocoșatul și La Ciotoianu, după cum arată publicația Bugetul.ro.

Pe lângă activitatea de antreprenor, Marian Ciotoianu este și politician, ales în Consiliul Local al orașului Popești-Leordeni, în mandatul 2020-2024 pe lista formațiunii Pro România, iar în mandatul 2024-2028 pe lista Partidului Social-Democrat. În perioada în care activa la Pro România, Marian Ciotoianu a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate că s-a aflat în conflict de interese administrativAstfel, prin raportul de evaluare nr. 5305/G/II/07.02.2023, inspectorii de integritate au susținut că, în calitate de consilier local al Orașului Popești-Leordeni, Marian Ciotoianu a participat la adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 28 septembrie 2021 privind respingerea Proiectului de hotărâre din data de 23 septembrie 2021 cu privire la încetarea mandatelor de consilieri locali, acesta având un interes personal în problema supusă dezbaterii, deoarece se afla pe lista consilierilor locali ale căror mandate au fost declarate încetate de drept. Persoana evaluată ar fi încălcat astfel prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019.

Marian Ciotoianu a atacat inițial cu succes în instanța de contencios raportul de evaluare al ANI, căci, la data de 20 octombrie 2023, Curtea de Apel București i-a admis în parte cererea de chemare în judecată, anulând raportul de evaluare nr. 5305/G/II/07.02.2023 și obligând pârâta ANI la plata către reclamantul Ciotoianu Marian a sumei de 3.050 de lei, reprezentând onorariu avocaţial şi taxă judiciară de timbru, corespunzătoare pretenţiilor admise. Numai că Agenția Națională de Integritate a atacat sentința cu recurs, așa că litigiul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acolo însă, în noiembrie 2024 a fost admis recursul, dispunându-se rejudecarea dosarului de către aceeaşi instanţă.

În consecință, cauza a ajuns din nou în fața magistraților de la Curtea de Apel București care, săptămâna trecută, au pronunțat  următoarea soluție, ce poate fi atacată din nou cu recurs la instanța supremă:

  • Solutia pe scurt: Respinge cererea, ca nefondată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, depus la sediul acestei instanţe. Pronunţată azi 20.05.2025 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei.
spot_img

Articole recente

Conferința Națională Extraordinară a Mediatorilor a decis că noul Consiliu de Mediere va fi ales la 6 septembrie 2025

La București, a avut loc sâmbătă, 14 iunie 2025, Conferința Națională Extraordinară a Mediatorilor, un eveniment de referință pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie