O contestație la executare formulată de Dragoș Săvulescu, respinsă de Curtea de Apel București

Exclusivitate

Afaceristul Dragoș Săvulescu, refugiat în Italia după condamnarea definitivă la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare, primită în februarie 2019 în dosarul Retrocedărilor din Constanța, a formulat în octombrie 2023 o contestație la executare în legătură cu pedeapsa primită. Săptămâna trecută, magistrații Curții de Apel București au judecat solicitarea lui Săvulescu:

  • Solutia pe scurt: SP 1/F/În baza art.599 alin.1 Cpp rap. la art.598 alin.1 lit.d C.p.p., respinge ca nefondată contestația la executare formulată de petentul Săvulescu Emil Dragoș cu privire la sentința penală nr.148/10.07.2017 pronunțată de Curtea de Apel București-Secția a II-a Penală, definitivă prin decizia penală nr.32/A din 07.02.2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În baza art.275 alin.2 Cpp, obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată prin punerea minutei la dispoziția procurorului și petentului, prin intermediul grefei instanței, azi, 03.01.2024.

În februarie anul trecut, judecătorii i-au mai respins lui Dragoș Săvulescu două căi extraordinare de atac împotriva sentinței definitive de condamnare, după cum Justnews a scris aici. 

Cine este Dragoș Săvulescu 

Dragoș Emil Săvulescu, care a figurat pe lista Persoanelor Urmărite întocmită de Poliția Română, a fost condamnat definitiv la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. Potrivit G4media.ro, el a fost acuzat că a făcut parte din grupul infracțional organizat care ar fi reușit să prejudicieze statul cu 112 milioane de euro prin implicarea ilegală în retrocedarea de plaje și faleze în Constanța și Mamaia. Procurorii anticorupție au stabilit că Emil Dragoș Săvulescu, împreună cu Cristian Borcea și Georgică Giurgiucanu, au prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu 28 milioane de euro. Prin intermediul societății „Holiday Club Neptun” SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă – Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001. Săvulescu și Giurgiucanu au pretins că sunt mandatari ai moștenitoarei și au cerut Primăriei Constanţa să intre în posesia unor suprafeţe de teren de 12.500.000 de metri pătraţi. Ulterior, au vândut drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici, printre aceștia numărându-se omul de afaceri și fost președinte la FC Dinamo București, Cristi Borcea.

Dragoș Săvulescu a mai fost implicat în celebrul acord de plată încheiat cu PMB pentru 50 milioane de euro privind Parcul Verdi  și este implicat de asemenea în procesul determinat de un alt acord de plată, cel încheiat de PMB cu afaceristul Vasile Teodor Creștin, pentru un teren de 17.000 mp din cartierul Aviației, despre care Justnews a scris aici și aici. 

 

foto: politiaromana.ro

spot_img

Articole recente

Judecătorii îi fac, în final, dreptate unui șofer prins că a condus în timp ce poliția îi prelungise suspendarea permisului, deși omul a vrut...

La data de 11 noiembrie 2019, conducătorul auto XXX a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 580...

Mai multe articole din aceeași categorie