Un primar din feuda lui Ciolacu, declarat de justiție în conflict de interese administrativ

Exclusivitate

Florin Snae, primarul pesedist al comunei Rușețu, din județul Buzău, a pierdut definitiv la instanța supremă procesul inițiat contra Agenției Naționale de Integritate, în care a cerut anularea raportului de evaluare întocmit de inspectorii ANI:

  • Detalii soluţie: Respinge recursul declarat de reclamantul Snae Florin împotriva sentin?ei nr. 194 din 10 noiembrie 2021 a Curţii de Apel Ploieşti – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunțată astăzi, 10 mai 2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

În urmă cu doi ani, Agenția Națională de Integritate a stabilit că Florin Snae s-a aflat în conflict de interese administrativ, întrucât în perioada exercitării mandatului din 2016-2020, a emis la data de 20 august 2020, Dispoziția privind suplimentarea personalului tehnic auxiliar pe lângă Biroul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 64 – Rușețu, prin care soția sa a fost desemnată personal tehnic auxiliar al Biroului Electoral de Circumscripție Comunală Rușețu.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019, potrivit cărora „primarii și viceprimarii, primarul general și viceprimarii municipiului București sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul sau ori rudele sale de gradul I” –  coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019, în care se specifică faptul că „alesul local aflat în conflict de interese în condițiile prevă­zute de cartea I, titlul IV, din Legea nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare, are obligația să se abțină de la emiterea sau participarea la emi­terea ori adoptarea actului administrativ, de la înche­ierea sau participarea la încheierea actului juridic respectiv, care ar putea produce un folos material pentru sine sau pentru soț, soție sau rude ori afini până la gradul al II-lea inclusiv”.

Potrivit Wikipedia, primarul Florin Snae păstorește comuna buzoiană Rușețu din 2010. Județul Buzău este fieful liderului PSD, Marcel Ciolacu.

spot_img

Articole recente

De ce nu i-au dat dreptate judecătorii fostului șef al Poliției române și al DGA, în procesul acestuia cu Agenția de Integritate

În septembrie 2023, Agenția Națională de Integritate anunța, într-un comunicat, că a  constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 1.157.736...

Mai multe articole din aceeași categorie