129 funcţii de preşedinte de instanță, puse la bătaie de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii

Exclusivitate

Prin Hotărârea nr. 245/01.02.2024, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat organizarea, în perioada februarie-iunie 2024, a concursului sau examenului pentru numirea în funcţia de preşedinte a judecătorilor la curţile de apel, tribunale, tribunale specializate, judecătorii şi instanţele militare, în condiţiile art. 150 alin. (1) din Legea nr, 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, precum şi ale Regulamentului privind numirea în funcţii de conducere a judecătorilor aprobat prin Hotărârea Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 266/2023.

Concursul sau examenul se organizează pentru ocuparea unui număr de 129 funcţii de preşedinte vacante sau care urmează a se vacanta până la data de 17.07.2024 la curţile de apel, tribunale, tribunale specializate, judecătorii şi instanţele militare. Candidaţii pot depune cereri de înscriere la concurs sau examen până la data de 23 februarie 2024, inclusiv, conform calendarului de desfăşurare a concursului/examenului aprobat. Cererile de înscriere la concurs se depun online, prin intermediul platformei informatice puse la dispoziţie de Consiliului Superior al Magistraturii. In acest sens se accesează aplicaţia CSMApp disponibila la adresa https://csmaDD.csml909ro . Pentru a va crea cont în aceasta platforma, aveţi posibilitatea fie de a accesa site-ul https://iam.csml909.ro din reţeaua de serviciu, migrând astfel contul din EMAP, sau de a transmite un email la helpdesk@csml909.ro.

Cererile de înscriere vor fi însoţite de declaraţiile prevăzute de art. 150 alin. (5) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi de art. 4 alin. 6 din Regulamentul de concurs, de curriculum vitae, de copia actului de identitate şi de documentele considerate relevante de către candidaţi. Proiectele referitoare la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere se depun atât online, prin intermediul platformei informatice dedicate puse la dispoziţie de Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi la Institutul Naţional al Magistraturii, pe suport de hârtie, precum şi în format electronic, pe suport specific (Stick USB), până la data de 14 martie 2024, inclusiv. Proiectele transmise prin intermediul serviciilor poştale sau de curierat vor purta pe plic data expediţiei.

Concursul se va desfăşura după următorul program:

  • 23 martie 2024 – testarea psihologică – test scris, prin care se evaluează inclusiv capacitatea
  • candidatului de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea, precum şi rezistenţa la stres;
  • 26-31 martie 2024 – testarea psihologică – interviu, prin care se evaluează inclusiv capacitatea
  • candidatului de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea, precum şi rezistenţa la stres;
  • 11-21 aprilie 2024 – susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor
  • de conducere
  • 19 mai 2024 – susţinerea testării scrise privind managementul, comunicarea şi resursele umane
spot_img

Articole recente

Judecătorii îi fac, în final, dreptate unui șofer prins că a condus în timp ce poliția îi prelungise suspendarea permisului, deși omul a vrut...

La data de 11 noiembrie 2019, conducătorul auto XXX a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 580...

Mai multe articole din aceeași categorie